Veelgestelde vragen

Optische afwijkingen en nuanceringen in vergelijking met tentoongestelde of afgebeelde producten kunnen voorkomen. Door klimatologische invloeden kunnen er kleurveranderingen optreden. Aders, kleurnuances, poriën en haarscheurtjes maken deel uit van het oppervlak van natuurstenen en zijn geen reden tot klacht. Een afwijking van 3 mm op de dikte en van 3mm op alle andere maten is eveneens toegestaan.
Geen enkele klacht wordt aanvaard na plaatsing van de tegels.

Kleurverschillen zijn eigen aan veel natuurstenen. Het is juist die eigenschap die dit materiaal onderscheid van een ander. Soms wordt de natuursteen met al zijn verschillen in de markt gebracht. Als de groeve erop gesteld is, kan er zelfs een selectie worden doorgevoerd. Een goed voorbeeld is Jura. Men kent Jura Geel, Jura Grijsblauw en Jura Gemengd. Deze laatste vertoont zowel de gele als grijsblauwe kleur in de steen. Ook bepaalde leistenen en zandstenen kunnen een grote variatie tonen. Ook al zijn sommige natuurstenen heterogeen, mengen blijft steeds de boodschap.

De grijze Kandlastenen kunnen na plaatsing kleine beige of lichtbruine verkleuringen krijgen. Dit is een natuurlijk fenomeen dat geen afbreuk doet aan de kwaliteit van de steen. Na enkele vorstperiodes zal dit fenomeen sterk afnemen.

Tegels met rechte kant kunnen lichte kantenbreuk hebben. Dit is geen reden tot klacht. Producten met lange zijden (boordstenen, pallisaden, trapblokken e.d.) zijn zeer moeilijk te produceren zonder gebruik van reparatiekit op kunststofbasis. Eventuele herstelde hoekjes zijn een normaal geaccepteerd fenomeen in de wereld van de natuursteen en zijn geen reden tot afkeur.

Tegels met een verzoet of geslepen oppervlak zijn krasgevoelig. Gelieve hiermee rekening te houden bij gebruik van terrasmeubelen en andere invloeden van buitenaf. Tegels met oneffen oppervlak steeds met voldoende helling plaatsen.

Webshop powered by Marcando